Ruokabloggaaja: Amerikassa asuminen avasi silmät suomalaisen ruuan puhtaudelle
Ruokabloggaaja Sauvajyvänen havahtui Yhdysvalloissa asuessaan siihen, miten hieno ruokamaa Suomi on.Sauvajyvänen eli Sanna Marjavaara työskenteli tutkijana Yhdysvalloissa 2000-luvun alkupuolella. Vuodet siellä kirkastivat, miten hyvää ruokaa meillä Suomessa on.
"Viljelin siellä noin aarin kokoista puutarhapalstaa, ja siinä oli omat haasteensa. Ensimmäisenä vuonna ei esimerkiksi saatu perunoita, kun en tajunnut, mitä koloradonkuoriaisen kanssa olisi pitänyt tehdä", Sanna kertoo.
"Kananmunista kaikki varoittelivat, sillä jenkeissä noin 90 prosentissa munia oli salmonellaa. Ei voinut maistella kakkutaikinaa. En ollut ymmärtänyt aiemmin, miten hyvä tilanne meillä Suomessa on, kun munissa ei ole ollenkaan salmonellaa."
Maito ja lihakin olivat erilaisia kuin mihin kotona oli tottunut. "Luomumaito siellä vastasi meidän normaalimaitoamme, samoin luomuliha. Amerikassa käytetään antibiootteja ja hormoneja normaalissa tuotannossa toisin kuin meillä."
Lue koko juttu joulukuun Kantrista.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

