Nachopelti
Nachopelti on tex-mex-henkinen välipala, joka maistuu koko kaveriporukalle peli- tai elokuvaillan ratoksi. Pienillä esivalmisteluilla koululainenkin osaa koota nachopellin itse välipalaksi.
Tex-mex-henkinen nachopelti maistuu koko kaveriporukalle peli- tai elokuvaillan ratoksi. Kuva: Sanne KatainenNachopelti
Ainekset
6 annosta
- 1 rs (400 g) jauhelihaa
- 1 rkl ruokaöljyä
- 1 ps (noin 30 g) tacomausteseosta
- noin 1 dl vettä
- noin 200 g rapeita maissilastuja
- 1 prk (230 g) taco- tai salsakastiketta (mieto/keskivahva/tulinen)
- 1 ½ dl juustokastiketta nachoille
- 2 ½ dl juustoraastetta (emmental-mozzarella)
Lisäksi
- 1 dl ranskankermaa
- 1 avokado kuutioituna
- 1 limetti
- ½ dl jalapeñoviipaleita
- ½ dl tuoretta korianteria silputtuna
Valmistusohje
Ruskista jauheliha öljyssä paistinpannulla. Sekoita joukkoon tacomausteseos ja vettä maustepakkauksen ohjeen mukaisesti. Hauduta noin 5 minuuttia. Tämän voit tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä jääkaappiin.
Jaa maissilastut uunipellille tai -vuokaan ja levitä päälle jauheliha. Lusikoi päälle ¾ tomaattisalsasta ja juustokastike. Ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut vähän väriä.
Viimeistele nachopelti lopulla tomaattisalsalla, ranskankermalla, avokadokuutioilla ja limettilohkoilla. Ripottele halutessasi päälle tulisia jalapeñoviipaleita ja korianteria.
Nosta pelti pannunalustojen päälle pöytään. Nachopellistä jokainen saa syödä sormin!
Vinkki: Voit korvata jauhelihan mieluisalla kasviproteiinivalmisteella.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
