Pehmeä hummus syntyy myös kaurasta ‒ kokeile dippinä tai kastikkeena
Pehmeän mausteinen kaurahummus sopii moneen.
Kaura sopii kotimaiseen hummuksen versioon. Tahinilla, juustokuminalla, valkosipulilla ja sitruunalla maustettu kaurahummus sopii niin levitteeksi kuin dipiksikin. Kuva: Sanne KatainenKikherneistä valmistettava hummus on monien suosikkitahna niin leivän päälle kuin kasviksien dipiksikin. Vegaanisen hummuksen kotimaiseksi haastajaksi sopii kaurahummus, jossa kikherneet korvataan ruokakauralla. Muuten massa maustetaan perinteisen hummuksen tapaan.
Kaurahummus
4 annosta
- Ainekset
- ¾ dl ruokakauraa
- 2 ½ dl vettä
- ¼ tl suolaa
- noin 1 dl rypsiöljyä
- 1 ¼ rkl tahinia
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- 2 rkl sitruunamehua
- ¼ tl juustokuminaa
- ¼ tl suolaa
- noin 1 dl vettä
Valmistusohje
Keitä kaura kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja anna jäähtyä.
Mittaa kaikki aineet vettä lukuun ottamatta tehosekoittimeen. Jos käytät sauvasekoitinta, niin käytä korkealaitaista kulhoa. Soseuta aineet. Lisää vettä ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes seos on sopivan notkeaa. Soseutus vie laitteesta riippuen 5–10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
Viimeistele kaurahummus halutessasi paprikajauheella, seesaminsiemenillä ja lehtipersiljalla. Kaurahummus maistuu dippinä, leivän päällä tai salaattien lisäkkeenä.
Vinkki: Kaurahummus säilyy jääkaapissa suljetussa astiassa noin 3 päivää.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
