Paprikat papu-pekonitäytteellä
Miedon makuiset valkoiset pavut sopivat paprikoiden täytteeksi, kun seoksen maustaa sopivasti ja lisää höysteeksi vielä rapeaksi paistettua pekonia.
Täytetyt paprikat syntyvät nopeasti tomaattiin säilötyistä valkoisista pavuista. Kuva: Sanne KatainenPaprikat papu-pekonitäytteellä
2–4 annosta
Ainekset
- 2 isoa tai 3 pientä eriväristä paprikaa
Täyte
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 pkt (170 g) pekonia
- 1 prk (415 g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
- 2 rkl salviaa silputtuna
- 1 tl viinietikkaa
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- noin ½ tl chilijauhetta
Päälle
- 1 dl juustoraastetta
Valmistusohje
Huuhtele paprikat ja halkaise ne pituussuunnassa. Poista siemenet ja vaaleat seinämät. Siirrä paprikat voideltuun uunivuokaan.
Kuori ja hienonna sipulit.
Silppua pekoni saksilla kylmälle paistinpannulle. Paista palat ruskeiksi ja rapeiksi miedolla lämmöllä. Siirrä pekonit sivuun. Kuullota sipulit pannulla pekonirasvassa tai lisää tarvittaessa tilkka rypsiöljyä.
Lisää pannulle pavut kastikkeineen ja pekonit. Mausta ja tarkista maku. Täytä paprikat ja ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia.
Vinkki: Papu-pekoniseos sopii myös uuniperunoiden ja -bataattien tai halkaistujen kesäkurpitsojen täytteeksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
