Siskon omenatorttu
Tämän omenatortun salaisuus on, että hillo ja omenalohkot levitetään vasta vähän paistuneen, mehevän pohjan päälle. Mantelirouhe kruunaa herkun, mutta sen voi jättää poiskin.Siskon omenatorttu
Ainekset
- 3 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 100 g sulaa voita
- 2 dl kuohukermaa
- 1,5 dl maitoa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
- täyte
- 500 g omenahilloa (esimerkiksi Pohjolan Hedelmän luomuomenahillo)
- 500 g kuutioitua omenaa
- kanelia
- 2 dl mantelirouhetta
- 1/2 dl sokeria
Valmistusohje
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon lämmin voisula, kerma ja maito. Lisää kevyesti sekoittaen keskenään sekoitetut kuiva-aineet. Kaada taikina voidellulle korppujauhoitetulle uunipellille tai isolle piirakkavuoalle (halkaisija vähintään 30 cm).
Paista 200 asteessa 20–25 minuuttia, ota pois uunista ja levitä omenahillo päälle välttäen painamista. Lisää omenakuutiot ja kaneli sekä mantelirouhe ja sokeri ja laita piirakka takaisin uuniin 15 minuutiksi. Tarjoile hillon tai siirapin, vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera. Älä syö kaikkea kerralla, vaikka mieli tekisi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

