Kesäisen kahvihetken kruunu on vastustamaton mansikka-raparperikakku
Gluteenittomaan raparperi-mansikkakakkuun tulee itse keitetty mansikka-raparperihillo väliin. Kakku on kesän suosikki!Mansikka-raparperitäytekakku
(gluteeniton)
Pohja
- 3 munaa
- sokeria
- Semperin hienoa gluteenitonta Fin Mix -jauhoseosta
- 1 tl leivinjauhetta
- rasvaa vuoan voiteluun
- gluteenittomia korppujauhoja jauhotukseen
Valmistus: Riko munat lasiin, mittaa toiseen lasiin yhtä paljon sokeria ja kolmanteen yhtä paljon jauhoja.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhot siivilän läpi vaahtoon varovasti lastalla käännellen.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (halk. 22 cm), paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 45–60 minuuttia, riippuen uunista. Kokeile kypsyys tikulla, kumoa jäähtymään.
Vaahto
- 5 dl kuohu- tai vispikermaa
- 1 prk vaniljatuorejuustoa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vanilliinisokeria
Vatkaa kerma, lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.
Kostutus
- 4 dl maitoa
- 1 tl vanilliinisokeria
Mansikka-raparperihillo
- 2 l mansikoita lohkottuna
- 2 l raparperia palasteltuna
- 1 kg hillosokeria
Keitä hilloksi sokeripussin ohjeen mukaan ja pakkaa kuumiin puhtaisiin purkkeihin. Hilloa jää käytettäväksi muuhunkin kuin kakun täytteeksi.
Kakun kokoaminen
Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Laita pohjakerros tarjoilulautasella, kostuta vaniljamaidolla, lisää sopiva kerros hilloa ja päälle kerma-vaniljavaahtoa.
Toista keskikerroksessa. Käytä noin 1/3 vaahdosta väleihin ja käytä loput 2/3 kakun päälle. Kostuta vielä päälliskerros ja laita päällimmäiseksi.
Levitä pinnalle kermaseosta ja pursota reunat.
Koristele reilulla määrällä tuoreita mansikoita.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

