Saaristolaisleipä maistuu myös pikkupalana juuston kera
Makea, maltainen saaristolaisleipä on talven ehdoton suosikkileipä.
Reilu viipale suomalaista juustoa laitetaan maltaan makuisen saaristolaispalan päälle. Kuva: Carolina HusuTällä kertaa leivotaan uunipannulla iso, litteä leipä pieniä suupaloja varten. Taikinassa on käytetty valmista ruis&mallas sämpyläjauhosekoitusta. Makeahkon leipäpalan päällä maistuu reilu viipale suomalaista juustoa.
- Saaristolaispalat
- uunipannullinen
- Ainekset
- 5 dl rasvatonta piimää
- 50 g hiivaa
- 1 1/2 dl siirappia
- 1 tl suolaa
- 1 dl sokeroimatonta puolukkasurvosta
- 1 1/2 dl vehnä- tai kauraleseitä
- 2 dl ruisjauhoja
- 5 dl vehnäjauhoja
- Tarjoiluun
- noin 400 g Luostari-juustoa
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää loput aineet joukkoon. Sekoita. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Kaada taikina reunalliselle uunipannulle leivinpaperin päälle. Kohota peitettynä noin tunti. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa 4x4 cm:n paloiksi.
Leikkaa juustosta noin puolen sentin paksuisia viipaleita ja nostele leipäpaloille. Koristele halutessasi persiljalla ja pistä paloihin cocktailtikku. Annoksesta tulee noin 60 palaa.
Vinkki
Voit korvata leseet, maltaat ja jauhot paketillisella valmista (800 g) ruis-mallas sämpyläjauhosekoitusta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
