Keitetty latva-artisokka
Kotimaista latva-artisokkaa löytyy isompien markettien vihannestiskin kylmähyllystä.Keitetty latva-artisokka
4 annosta
Ainekset
- 4 latva-artisokkaa
- noin 5 l vettä
- 5 tl suolaa
- 1 sitruuna
Valmistusohje
Murra varret irti artisokista. Leikkaa lehtien kärjet saksilla tai sahateräveitsellä poikki. Tasoita kanta ja poista muutama alin lehti. Huuhdo latva-artisokka ja kasta se halutessasi kylmässä sitruunavedessä tummumisen estämiseksi. Hiero ainakin lehtien leikkauspinnat sitruunalla.
Laita artisokat sitruunaviipaleilla ja suolalla maustettuun kiehuvaan veteen kanta alaspäin. Kattila saa olla reilun kokoinen, jotta artisokilla on tilaa kypsyä. Keitä 30–45 minuuttia, kunnes lehdet lähtevät nyppäisemällä irti.
Nosta latva-artisokat reikäkauhalla valumaan kanta ylöspäin. Laita ne tarjolle kanta alaspäin.
Ota sormin suomuja, kasta ne sitruunalla maustettuun voihin ja vetäise paksu tyviosa hampaiden välistä. Poista parta kukkapohjan päältä. Purista pohjalle sitruunamehua ja nauti haarukan ja veitsen avulla. Voit laittaa pohjalle lisäksi katkarapuja, paistettuja sieniä tai graavikalaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

