Suomalaisille kesäruuan ykkönen ovat varhaisperunat ja silli, kakkosena maistuvat mansikat
Sinivalkoinen jalanjälki -kampanjatutkimuksen mukaan odotetuimmat kesäruuat ovat perinteisiä kotimaisia tuotteita.Kesällä suomalaiset herkuttelevat suomalaisella ruualla. Tämä on ilahduttava tieto, sillä ostamalla ruokaa kotimaisilta tiloilta ja yrityksiltä, tukee samalla suomalaista työtä, sanoo Suomalaisen Työn Liiton projektipäällikkö Merja Mantila.
Sinivalkoinen jalanjälki -tutkimukseen vastanneet suosivat makeista kesäherkuista eniten tuoreita marjoja. Mansikoita odottaa kesältä 16 prosenttia suomalaisista ja metsämarjoja kahdeksan prosenttia. Jäätelö on lempikesäherkku vain kolmelle prosentille vastaajista.
Lähes neljännes vastaajista odottaa kesältä eniten uusia perunoita. Vajaalle viidennekselle uudet perunat kera sillin on kesän ykkösherkku.
"Vuodesta toiseen varhaisperunoiden saapumisaikaa aletaan kysellä jo loppukeväällä. Ensimmäinen suomalainen sato saadaan kauppoihin tyypillisesti toukokuun lopulla", sanoo Keskon päivittäistavarakaupan vihannesten ja juuresten ostopäällikkö Liisa Eronen.
Myös grillattu liha ja kotimaiset vihannekset olivat listan kärkipäässä kesäherkkujen joukossa.
Tutkimustiedot perustuvat Suomalaisen Työn Liiton Taloustutkimukselta tilaamiin Sinivalkoinen jalanjälki -tutkimuksiin. Kampanjatutkimuksen kysely toteutettiin maaliskuussa 2016 ja siihen vastasi 2014 18–79-vuotiasta suomalaista kuluttajaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

