Maitokastike
Sitruunan kuorella maustettu valkokastike on maukas lisä keitetylle parsakaalille.
Sitruunan¬kuorella maustettu valkokastike on maukas lisä keitetylle parsakaalille. Kuva: Jaana KankaanpääMaitokastike
4 annosta
Ainekset
- 2 rkl voita
- 1/2 dl vehnäjauhoja
- 5 dl täysmaitoa
- ripaus musta- tai valkopippuria
- 1/2 tl suolaa
Pinnalle
- sitruunakuoriraastetta
- rouhittua pippuria
- hienonnettuja yrttejä
Valmistusohje
Sulata voi kattilassa. Kiehauta siinä jauhot. Lisää maito ja sekoita kastike tasaiseksi. Anna kiehua muutama minuutti. Mausta. Lisää kastikkeen pinnalle halutessasi yrttisilppua tai sitruunankuori-suikaleita.
Tarjoa kalan ja perunoiden tai kasvisten kanssa.
Vinkki
Maitokastikkeesta saa juustokastikkeen, kun lisää suolan sijaan muutaman desin juustoraastetta.
Valmiiseen maitokastikkeeseen voi lisätä hienonnettuja keitettyjä munia, jolloin syntyy munakastike.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
