Mikä on mielestäsi Vuoden lähiruokateko?
Lähiruoka & luomu -messuilla palkitaan huhtikuun lopussa vuoden lähiruokateko. Sopivia ehdokkaita - henkilöitä tai tekoja - etsitään vielä tämän kuun ajan.Vuoden lähiruokateko -kilpailulla halutaan nostaa esiin hyviä esimerkkejä lähiruuan käytöstä ja käytön edistämisestä. Kilpailuun voi ilmoittautua itse tai ilmoittaa raadille sopivimmaksi katsomansa ehdokkaan.
Palkinnon saaja voi olla yksityinen henkilö, yritys tai yhteisö, joka on edistänyt elintarvikkeiden raaka-aine- tai tuotevalinnoillaan kestävää kehitystä ja/tai tukenut hankintaratkaisuillaan alueellista työllisyyttä. Palkittava voi olla myös suurkeittiö tai päättäjä, joka käyttää ruokalistalla lähiruokaa ja kertoo lähiraaka-aineista myös asiakkaille.
Yksi palkitsemiskriteeri on myös, että henkilö tai yhteisö on kehittänyt merkittävästi lähellä tuotettuihin raaka-aineisiin perustuvaa tuotevalikoimaa tai luonut uudenlaisia markkinointikanavia lähiruokatuotteille.
Palkittava on myös voinut sanoillaan tai toiminnallaan merkittävästi tiedottaa lähiruuan merkityksestä. Niin ikään palkituksi voi tulla lähiruokaan liittyvä toiminta tai toimintamalli, joka voidaan ottaa käyttöön muuallakin.
Lähiruokateko-palkinnon tuomaristona toimii Lähiruoka & luomu -messujen suunnitteluryhmä puheenjohtajanaan lähiruokakoordinaattori Kirsi Viljanen maa- ja metsätalousministeriöstä.
Ehdotuksessa tulee olla mahdollisimman selkeä kuvaus ehdokkaan toiminnasta. Lisätietoja kilpailusta voi kysellä myös MTK:n ruokakulttuuriasiamieheltä Anni-Mari Syväniemeltä .
Kilpailun ehdokkaan ilmoitetaan perusteluineen 4.4. kello 12:een mennessä verkkolomakkeella osoitteessa http:// www.lahiruokaluomu.fitai sähköpostitse antti.karjunen@finnexpo.fi
Helsingin messukeskuksessa järjestetään Lähiruoka & luomu -tapahtuma ensimmäistä kertaa. Kävijät voivat tutustua messuilla uusiin lähiruoka- ja luomutuotteisiin sekä palveluihin, tuottajiin ja myyjiin sekä tehdä ostoksia ja luoda kontakteja.
Lähiruokateko -palkinto julkistetaan messujen avajaisissa 26.4.,
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

