Perunankuorilla maustettu puikulamuussi
Puikula-perunoista syntyy maukas muussi, kun soseeseen sekoittaa paahdettuja perunakuoria. Juhlamuussiin lisätään vielä reilusti voita.Perunankuorilla maustettu puikulamuussi
4 hengelle
Ainekset
- 1/2 kg puikulaperunoita
- 2 dl maitoa
- 150 g voita
- hienoa merisuolaa
Valmistusohje
Pese perunat huolellisesti, kuori ne ja laita veteen.
Levitä kuoret uunipellille leivinpaperin päälle väljästi ja paahda 180 asteessa uunissa 25 minuuttia, kunnes ne ovat ruskistuneet ja aivan rapeat. Ota 3 rkl rapeita kuoria ja murskaa blenderissä tai sauvasekoittimella oikein hienoksi.
Höyrytä perunoita noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat ihan kypsiä.
Kiehauta maito.
Puserra väljän siivilän läpi kypsät kuumat perunat ja lisää joukkoon kiehautettu maito ja voi. Mausta muussi perunankuoripurulla ja suolalla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

