Umpioidut luumut ovat oiva lisuke vaikkapa joulun jälkiruokapöytään
Umpioinnissa raaka-aineet pakataan purkkeihin, joiden sisällä muodostetaan keittämällä tyhjiö. Näin luumut, muut hedelmät tai vaikkapa sienet säilyvät pitkään käyttökelpoisina.Umpioidut luumut
- Kolme keskikokoista tölkkiä
- Ainekset
- 1 l vettä
- 300 g sokeria
- 1 kg luumuja
Valmistusohje
Mausteita, esimerkiksi kanelitankoja, neilikoita, tähtianiksia tai kokonaisia vihreitä kardemummanpalkoja.
Kiehauta vesi ja lisää sokeri. Sekoita kunnes sokeri liukenee ja anna jäähtyä.
Viipaloi luumut. Täytä purkit piripintaan luumuilla, sokeriliemellä ja mausteilla ja kierrä kannet löysästi kiinni.
Siirrä purkit isoon kattilaan ja kaada kattilaan vettä niin, että vesi peittää purkeista vähintään kaksi kolmasosaa. Voit laittaa kattilan pohjalle keittiöpyyhkeen, joka estää purkkeja kolhiintumasta pohjaa vasten.
Kuumenna vesi kiehumispisteeseen ja keitä purkkeja noin 20 minuuttia.
Nosta purkit varovasti pöydälle, kierrä kansi tiukasti kiinni ja anna jäähtyä. Lommolle painunut kansi kertoo onnistuneesta säilönnästä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



