Marjavanukas
Retkiaterialla kaipaa myös jotain makeaa. Annoksina paistetut marjavanukkaat tuovat keskellä talvihankia kesämuistot ja marjamatkat mieleen. Pieniin metallivuokiin valmistetut vanukkaat sopivat hyvin nuotiolla lämmitettäväksi.
Annoksina paistettu marjavanukas tuo retkellä mieleen kesäisen mustikkametsän. Kuva: Jaana KankaanpääMarjavanukas
6 annosta
Ainekset
- 2 dl mustikoita
- 1 prk (200 g) kermaviiliä
- 1 dl maitoa
- 3 munaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl kardemummaa
Valmistusohje
Jaa marjat voidellun uunivuoan pohjalle. Sekoita muut ainekset keskenään. Levitä taikina marjojen päälle. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes täyte on keskeltä lähes hyytynyt. Nauti hiukan jäähtyneenä jälkiruuaksi. Marjavanukas maistuu myös kylmänä.
Vinkki
Paista retkelle pieniä annosvanukkaita. Metalliset annosvuoat voi laittaa nuotioritilälle lämpiämään.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
