Luomujäätelö Jymy jysäytti Pohjoismaiden parhaaksi
Suomalainen Jymy-luomujäätelö valittiin viikonloppuna Pohjoismaiden vuoden 2015 parhaaksi uudeksi luomutuotteeksi.Valinta tehtiin Nordic organic food fair -luomumessuilla Malmössä. Messujen sisäänostajista koostunut yleisö äänesti Jymy Lakritsin parhaaksi tuotteeksi ja kansainvälinen lehdistö Jymyn messujen parhaaksi brändiksi.
Jymy on turkulaisen Suomisen Maito Oy:n tuote. Yrityksen perustivat viime vuonna Horst Neumann, Erkki Mikola, Jyrki Sukula sekä Olli ja Samuli Suominen – valokuvaaja, mainosmies, kokki, dilpomi-insinööri ja maanviljelijä.
Lähtökohtana oli Suomisten omistamalla Vennan maitotilalla tuotettu luomumaito. Tehtaan paikaksi löytyi vanha Sisu-pastillitehdas Aurassa.
"Suomisen Maito Oy:n liikeidea on valmistaa luomujäätelöä tavalla, jossa puhtaat ja eettisesti kestävät luomuraaka-aineet, lyhyt hankintaketju ja hellävarainen valmistustapa saavat aikaan huippulaadukkaan luomutuotteen tavallisen hinnalla", Jyrki Sukula kertoo.
Maito toimitetaan vain muutaman kilometrin päässä sijaitsevalle tehtaalle tuoreena ja vastalypsettynä.
Käsityön määrä jäätelön valmistuksessa on suuri. Esimerkiksi vaniljan siemenet irrotetaan itse, vaniljatangoista veitsenkärjellä raaputtaen.
Jymy-valikoimaan kuuluvat tällä hetkellä vanilja, lakritsi, mustikka, mansikka, puolukka, maitokahvi ja suklaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

