Pätkiskakku on suklaan ystävän unelma – näin leivot sitä kotona
Pätkis-patukat täplittävät suklaakakkua ja antavat taikinaan hienoisen minttuvivahteen.Pätkiskakku
10–12 annosta
- Ainekset
- 4 dl vehnäjauhoja
- 3 dl sokeria
- ½ dl tummaa kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 150 g voita
- 6 Pätkis-suklaapatukkaa (à 18 g)
- 2 dl kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
- 3 kananmunaa
- Kuorrutus
- 200 g suklaata
- 100 g voita tai margariinia
- Koristeluun
- suklaakoristeita
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sulata voi taikinakulhossa mikrossa.
Paloittele suklaapatukat ja sekoita ne voisulaan. Lisää joukkoon kermaviili tai jogurtti sekä munat. Kumoa joukkoon kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (ø 24–26 cm). Voitele reunat. Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Siirrä kakku vähän jäähtyneenä tarjoiluvadille.
Sulata kuorrutuksen aineet mikroaaltouunissa tai liedellä kattilassa koko ajan sekoittaen. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.
Koristele suklaapatukkapaloilla tai muilla kakkukoristeilla.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

