Kokeile pehmeää kovaohrasta, Luumäen perinteistä leipää
Kovaohranen on tuoreena varsin pehmeä herkku.Vanhanajan käytäntö on, että kovaohranen kastetaan munakokkelin tapaiseen massaan. Mutta maistuu leipä vaikkapa lammaskaalinkin kanssa.
Luumäen kovaohranen
- Ainekset:
- 2 dl vettä
- 1 prk kermaviiliä
- 11 g kuivahiivaa
- 1 tl hunajaa
- 1 tl suolaa
- 8 dl ohrajauhoja
- 3 dl vehnäjauhoja
- 100 g sulatettua voita
Valmistusohje:
Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää kermaviili, hunaja, suola, ohrajauhot, vehnäjauhot ja sulatettu voi.
Vaivaa taikina hyvin. Tee siitä kiinteä kuten pullataikinasta.
Leivo taikinasta neljä matalaa pyöreää leipää, halkaisija noin 15 cm.
Anna leipien nousta pellillä liinan alla noin 20 minuuttia. Paista uunissa 180 asteessa puolisen tuntia.
Voitele kypsät leivät voisulalla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

