Poronkäristys ja pottuvoi
Poronkäristys valmistuu nopeasti, jos käytät jäistä poronpaistilihaa ohuina siivuina. Poronlavasta vuoltuja lastuja täytyy hauduttaa pitempään. Lopptulos on molemmissa yksinkertaisen hyvä.Poronkäristys ja pottuvoi
Ainekset
- 1 kg poron käristyslihaa
- 3 rkl rasvaa
- 2 dl vettä
- 1 1/2 tl suolaa
Valmistusohje
Sulata padassa rasva. Voimakkain maku käristykseen saadaan käyttämällä poron kuuta. Lisää jäinen käristysliha pienissä erissä ja ruskista.
Kun koko lihaerä on sulanut ja ruskistunut, lisää vesi ja suola. Pienennä lämpöä ja anna hautua kannen alla 10–30 minuuttia tai jopa kolme tuntia. Ohuille paistilastuille riittää lyhempi aika kuin poronlavasta tehdyille lastuille. Voit hauduttaa käristystä myös 125 asteessa uunissa.
Tarjoa käristys pottuvoin ja puolukkasurvoksen kanssa.
Pottuvoi
Laita perunat kiehumaan. Hauduta hienonnettu sipuli voissa kypsäksi, lisää maito ja kiehauta se. Soseuta kypsät perunat ja lisää sekoittaen sipulinen maito. Mausta suolalla.
Annostele pottuvoi lämmitetyille lautasille, muotoile sopiva kolo keskelle ja lisää käristys koloon. Paras lisuke on pakkasen purema puolukkasurvos ja maustekurkut.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

