Marenkiset limettimaljat
Limettikiisselistä ja marengeista syntyy juhlava jälkiruoka. Kiisselin voi kiehauttaa edellisenä päivänä ja koota vasta vähän ennen tarjoilua maljoihin marenkien kanssa.
Hapokkaan limettikiisselin ja makean marengin yhdistelmä on loistava aterian kruunu. Kuva: Kari SalonenMarenkiset limettimaljat
noin 4 annosta
Ainekset
Kiisseli
- 4 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 2 rkl perunajauhoja
- 1 kananmuna
- 1 luomulimetin raastettu kuori
- ½ dl luomulimetin mehua (noin 2 limettiä)
- ½ tl vaniljasokeria
- Lisäksi
- noin 50 g valmiita pikkumarenkeja
- mintunoksia, mansikoita
Valmistusohje
Sekoita kattilassa keskenään limettikiisselin kylmä vesi, sokeri, perunajauhot, muna ja kuoriraaste. Kuumenna seosta koko ajan huolellisesti sekoittaen, kunnes se sakenee, mutta älä päästä sitä kiehumaan. Nosta kattila sivuun.
Lisää limettien puristettu mehu ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin. Jäähdytä. Voit tehdä kiisselin jo edellisenä päivänä jääkaappiin.
Kokoa annokset maljoihin ennen tarjoilua. Murenna pohjalle marenkia, lusikoi päälle kiisseliä, taas kerros marenkimurskaa ja taas kiisseliä. Koristele marengeilla, mintunoksilla ja mansikoilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
