Täyteläinen sipulikastike
Kahden sipulin kastike maistuu sekä lämpimänä lisänä kalan tai lihan kanssa, mutta sopii myös kylmänä dippikastikkeeksi kasviksille.
Kahden sipulin kastike maistuu samettisena lisäkkeenä lihapyöryköiden, pippuripihvin tai paistetun kalan kanssa. Kuva: Jaana KankaanpääTäyteläinen sipulikastike
6–8 annosta (saanto 8 dl)
Ainekset
- 5–6 (750 g) sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 2–3 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl voita
- 2 tl hunajaa
- 2 laakerinlehteä
- 1 tl kuivattua rosmariinia
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 prk (2 dl) kuohukermaa
- 1 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
Kuori ja silppua sipulit. Kuullota ne öljyn ja voin seoksessa paistokasarissa tai laakeassa kattilassa. Lisää hunaja ja mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Älä ruskista.
Lisää kerma ja hauduta 15 minuuttia välillä sekoitellen. Poista laakerinlehdet. Soseuta kastike. Lisää sitruunamehu ja tarkista maku.
Tarjoa sipulikastiketta lihapyöryköiden ja pihvien kaverina, kasvisten dippinä tai hampurilaisen kastikkeena.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
