Kesän herkullisin leipä: Mustikka tuo vaihtelua italialaiseen bruschettaan
Yksinkertainen kesäleipä syntyy mozzarellasta ja mustikoista. Leivän tilalla voit testata kuivahtanutta pullaa.Italialaiset bruschettat saavat vaihteeksi tomaattien ja basilikan sijaan päälleen mustikoita ja timjamia, sekä tietysti mozzarellaa. Näin on helppo kesäleipä valmis!
Mustikkabruschettat
4 annosta
- Ainekset
- 4 viipaletta paahto- tai sekaleipää
- 2 rkl voita tai margariinia
- 1 (125 g) mozzarellajuusto
- 2 dl mustikoita
- timjamia
- juoksevaa hunajaa
Valmistusohje
Voitele leivät molemmin puolin voilla tai margariinilla. Paahda pannulla tai grillaa leivät kullanruskeiksi.
Revi kuumien leipien päälle mozzarellaa, niin että juusto hiukan sulaa. Viimeistele leivät kokonaisilla tai osittain soseutetuilla mustikoilla. Viimeistele timjamilla sekä ripauksella hunajaa. Tarjoa heti.
Vinkki: Voit käyttää leivän tilalla hiukan kuivahtanutta pullaa ja paistaa sen köyhien ritarien tapaan.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

