Mesiangervokuohujuoma, glögimarmeladi ja kuusenkerkkäsiirappi – nämä ovat kymmenen parasta ruokalahjaa
Kansainvälisen ruokalahjakilpailun kymmenen parhaan joukkoon selviytyi neljä kotimaista tuotetta.
Iltalypsy Oy:n Willimaku-pakkaus on yksi ruokalahjakilpailun voittajista. Pakkaukseen kuuluu muun muassa kuusenkerkkäsiirappi. Kuvituskuva. Kuva: Vesa-Matti VääräEuroopan ensimmäisen ruokalahjakilpailun voittajat julistettiin eilen perjantaina Kuopiossa.
Kymmenen parhaan ruoka- tai ruoka-aiheisen lahjatuotteen joukkoon kipusi neljä suomalaista tuotetta. Loppukilpailussa oli mukana 21 ruokalahjaa.
Voittajat valittiin eurooppalaisilta gastronomia-alueilta. Suomen ensimmäinen gastronomia-alue on Kuopion seutu. Muut kilpailussa mukana olleet alueet ovat Espanjan Menorca, Norjan Trondheim sekä Slovenian alueet.
Kotimaisista tuotteista voittajien joukkoon ylsivät Iltalypsy Oy:n Willimaku-lahjapakkaus, johon kuuluu kuusenkerkkäsiirappi, voikukannuppukaprikset ja mesiangervokuohujuoma. Myös Iltalypsyn glögitiivisteen ja glögimarmeladin sisältävä Talwimaku-joululahja palkittiin.
Muita voittajia olivat Haapaniemen matkailun Valkosipulihauki-säilyke ja Virtalan tilan Kuopio-hunaja.
Ulkomaisista tuotteista voittajiksi kruunattiin Noble Isabella -hunaja, hasselpähkinävoi ja pannunalunen Sloveniasta, Trondheimin lahjapakkaus Norjasta sekä puinen leivosleikkuri ja hopeiset leivosaiheiset korvakorut Espanjan Menorcasta.
Lue myös:
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
