Kala-kasvisnyytit
Kasvisten ja perunoiden kanssa maistuvat erilaiset sillit ja kalasäilykkeet. Monille voinokare on kesäperunan paras makupari. Valmiit, kylmät kastikkeet ja tahnat sekä savukala ovat nopeita lisäkkeitä, sillä ne eivät vaadi esivalmistelua.
Kesän varhaisvihannekset paketoidaan kalasäilykkeen kera ja lämmitetään hiilloksella. Kuva: Jaana KankaanpääKala-kasvisnyytit
4 annosta
Ainekset
- 8–12 varhaisperunaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 4 varhaisporkkanaa
- 1–2 kevätsipulia varsineen
- 4 tl sitruunamehua
- 1 prk valkosipuli-Järkisärkeä
Valmistusohje
Keitä varhaisperunoita ja -porkkanoita kerralla isompi määrä. Ylimääräiset maistuvat kokkoeväinä.
Viipaloi kypsät perunat ja porkkanat paksun folion päälle. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Viipaloi kevätsipuli varsineen folioon. Jaa valkosipulilla maustettu säilykekala kasvisten päälle. Valuta lopuksi kalapurkin liemi nyytteihin. Sulje nyytit tiiviisti. Laita hiiltyneiden kokkoainesten päälle lämpiämään. Voit lämmittää myös grillissä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
