Graavattu hirvenulkofilee
Graaviliha valmistetaan ruhon mureimmista osista eli fileistä tai paahtopaistista. Graavaus on lihan pintasuolausta, joten valmis graaviliha säilyy tuoreen lihan tavoin. Graavautumisen jälkeen lihan pinnalta poistetaan mausteet, jotta lihan maku pääsee oikeuksiinsa.
Lihan graavaus eli riimisuolaus ei ole säilöntätapa, joten graaviliha säilyy kuten tuore vastaava. Graavattavaksi sopii myös paahtopaisti. Kuva: Sanne KatainenGraavattu hirvenulkofilee
6 annosta
Ainekset
- 500 g hirvenulkofileetä
- 1 ½ rkl suolaa
- 1 rkl sokeria
- ½–1 rkl timjamia
- ½ rkl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Puhdista lihasta tarkkaan mahdolliset kalvot pois. Sekoita mausteet keskenään. Hiero seos lihan pintaan. Kääri liha tiukasti talouskelmuun ja nosta jääkaapin kylmimpään osaa graavautumaan kahdeksi vuorokaudeksi. Kääntele lihapakettia pari kertaa vuorokaudessa graavautumisen aikana.
Ennen tarjoamista huuhtele liha kylmällä vedellä ja poista mausteet tarkasti pinnalta pois. Pyyhi liha kuivaksi ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
Tarjoa graaviliha esimerkiksi blinien kanssa tai leikkeleenä. Liha säilyy jääkaapissa muutaman päivän.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
