Juhlista äitienpäivää kauniilla juomalla, jossa maistuu raparperi
Äidin malja kohotetaan kuohuviinillä, joka saa makua sekä kauniin värin raparperisiirapista.
Alkujuoman kaunis väri tulee kevään ensimmäisistä raparpereista. Jos valmistat juoman myöhemmin kesällä, saat vihreämpää juomaa. Herkulliseen makuun väri ei toki vaikuta. Kuva: Sanne KatainenÄidin malja
6 annosta
- Ainekset
- 1 plo (75 cl) proseccoa
- Raparperisiirappi
- 3 reilun kokoista raparperinvartta
- 2 dl sokeria
- 1 dl vettä
Valmistusohje
Pese ja paloittele raparperinvarret. Kumoa palat kattilaan. Lisää sokeri ja vesi. Keitä noin 5 minuuttia ja siivilöi siirappi.
Äidin maljoja kootessasi mittaa jokaiseen lasiin 2–3 rkl raparperisiirappia ja täytä lasit proseccolla. Tarjoa heti alkumaljana.
Vinkki: Juomasta saa alkoholittoman vaihtamalla proseccon alkoholittomaan kuohuviiniin.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
