Lihajalostaja haukkui suomalaisen lihan – Sikayrittäjien puheenjohtaja: "Perustuu tietämättömyyteen"
Berg ihmettelee, että mistä Puustinen on saanut käsityksensä suomalaisen lihan hajusta.
Lihajalostajan kommentti herätti ihmetystä Bergissä, sillä lihanjalostajat ovat hänen mukaansa pitäneet yleisesti suomalaista lihaa muita parempana erityisesti sen tautivapauden ja tuoreuden vuoksi. Kuva: Lari LievonenMT kertoi aiemmin Karelian Lihajaloste Oy:n toimitusjohtajan Sami Puustisen lausunnosta, jonka mukaan suomalainen kinkku haisee monesti navetalle ja on vetisempää kuin saksalainen kinkku.
Suomen Sikayrittäjien puheenjohtaja Ari Berg sanoo Maaseudun Tulevaisuudelle, että Suomessa ja muissa länsimaissa kasvatetussa porsaanlihassa ei ole käytännössä eroa lihan rakenteessa tai sen kyvyssä sitoa vettä.
Berg ihmettelee, että mistä Puustinen on saanut käsityksensä suomalaisen lihan hajusta. Sikayrittäjien puheenjohtaja muistuttaa, että ruokinta ja muut kasvuolosuhteet ovat samanlaisia sekä Suomessa että Saksassa.
"Meillähän ei kasvateta sikoja navetoissa. En ymmärrä tätä navettakytköstä, että mistä se voisi johtua", hän sanoo.
Lihajalostajan kommentti herätti ihmetystä Bergissä, sillä lihanjalostajat ovat hänen mukaansa pitäneet yleisesti suomalaista lihaa muita parempana erityisesti sen tautivapauden ja tuoreuden vuoksi.
"Minun mielestäni tämä perustuu tietämättömyyteen. Jos tällainen olisi faktatieto, silloin tähän olisi varmasti puututtu", Berg sanoo.
"On erityisen vahingollista, että elintarvikealan sisältä tulee tällaisia heittoja ilman perusteita", hän jatkaa.
Lue lisää:
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
