Pöytään katetaan Pohojanmaan possua ja kasvispyöryköötä – Farmarin ruokatarjoiluissa vaalitaan kotimaisuutta
Laajuudessaan Farmari on Compass Groupille suurin tapahtuma Seinäjoen alueella.
Seinäjoki Areenan lounasravintola valmistautuu ruokkimaan niin näytteilleasettajia kuin Farmari-vieraita. Tarjoiluissa pääroolissa ovat kotimaiset raaka-aineet, kertoo asiakkuuspäällikkö Pasi Lahtinen. Kuva: Taina RenkolaKuten odottaa sopii, Farmari-maatalousnäyttelyssä syödään kotimaista ja lähellä tuotettua ruokaa. Näyttelyalueen ruokapalveluista vastaa Compass Group Suomi, joka kattaa näyttelyvieraille ja näytteilleasettajille lounaan Seinäjoki Areenan kahteen ravintolaan.
Tarjolla on muun muassa Pohojanmaan possua yrttikastikkeessa ja lihapyöryköötä kermakastikkeessa. Kasvispainoitteisen ruuan ystäville lounaspöydässä on esimerkiksi herkuttelijan kasvispyöryköötä ja täyteläästä yrttikastiketta tai kesän vihanneksia ja maustettua härkistä perunapedillä.
Kaikki tarjolla oleva liha on suomalaista ja tulee Atrialta, kertoo asiakkuuspäällikkö Pasi Lahtinen Compass Groupilta.
”Perunat ovat nekin lähellä kasvatettuja, ja kasviksista valtaosa on kotimaisia, koska niiden satokausi alkaa olla parhaimmillaan”, Lahtinen jatkaa.
”Henkilökuntamme määrää kymmenkertaistuu Farmarin aikana. Kaikkiaan näyttely työllistää 60–70 henkilöä.”
Compass Groupin ravintolat ovat kokeneita tapahtumanjärjestäjiä, mutta laajuudessaan Farmari on niille suurin tapahtuma Seinäjoen alueella.
Areenan ravintoloiden lisäksi yhtiö vastaa suurelta osin ulkoalueiden ruoka- ja kahvipisteistä.
Vaikka valmista mallia Farmarin ruokailujen järjestämiseksi ei ole, Lahtinen on varma, että kaikki sujuu hyvin.
Säänhaltija vaikuttaa näyttelyn kävijämäärään, joten ruokailijoidenkin määrää on vaikea etukäteen arvioida, Lahtinen pohtii.
”Henkilökuntamme määrää kymmenkertaistuu Farmarin aikana. Kaikkiaan näyttely työllistää 60–70 henkilöä”, Lahtinen kertoo.
Nälkäiset löytävät suuhunpantavaa myös esimerkiksi Farmarikadun varrelta. Siellä tuotteitaan ovat myymässä Laidun Hereford ja Finland Horse Show Horseman Streetfood.
Näyttelyalueella vanhojen masiinoiden lähellä on myyntiauto, josta voi ostaa kahvia ja pientä purtavaa. Hevosalueella on grilli- ja kahvilateltta.
Konekentän ja Metsäosaston sekä lukion luona myydään grillimakkaraa – kotimaista sekin tietenkin.
Etelä-Pohjanmaan elinkeinotalossa on Huipulla Trahteeri ravintola ja kahvila. Talon edessä sijaitsee näyttelyn aikana grilliteltta.
Lisäksi lähiruokaosastoilta voi ostaa mukaan tuotteita. Näille osastoille Lahtinenkin kertoo suuntaavansa, jos näyttelypäivien kiireiltä ehtii .
”Olisi mielenkiintoista nähdä, mitä kaikkea siellä on tarjolla.”
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


