Kappelin blinit
Ravintola Esplanadin Kappelin blinit paistetaan kirkastetussa voissa kuumalla pannulla, jolloin niistä tulee rapean tiriseviä. Ohje on keittiöpäällikkö Jussi Kuuluvaisen.Kappelin blinit
10 isoa bliniä
Ainekset
Taikinapohja
- 0,5 l maitoa
- 6 g kuivahiivaa
- 15 g suolaa
- 10 g sokeri
- 310 g tattarijauho
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muuta aineet. Anna taikinapohjan käydä huoneenlämmössä yön yli
Ainekset
Taikina
- 4 dl olutta
- 150 g vehnäjauho
- 1 muna
- 1,2 dl valkuaista, vaahtona
Valmistusohje
Lisää ainekset taikinapohjaan, valkuaisvaahto viimeisenä nostellen.
Paista runsaassa kirkastetussa voissa blinipannulla.
Reseptistä tulee noin 10 isoa bliniä.
Kaada valmiin blinin päälle voisulaa, ja laita tarjolle suosikkilisukkeesi.
Vinkki
Kirkastettua voita voi ostaa valmiina tai kirkastaa itse.
Kirkastettu voi
150 g voita
Sulata voi kattilassa. Kuori vaahto pinnalta, ja anna voin jäähtyä hetki, jotta vaalea hera painuu kattilan pohjalle. Kaada pinnalle jäänyt kirkas voi varovasti erilliseen astiaan, ja käytä paistorasvana.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

