
Fazer kehitti suklaattoman suklaan – tältä erikoinen tuote maistuu
Makeislevyjä myydään aluksi vain pieni testierä.Fazer on kehittänyt uuden Taste the Future -makeislevyn, joka muistuttaa ulkonäöltään ja koostumukseltaan suklaata. Kaakaota siinä ei ole kuitenkaan lainkaan, vaan sen pääraaka-aine on kotimainen mallastettu ruis.
Fazer tuo makeislevystä myyntiin kaksi eri makua, Salted Caramel eli suolakaramelli ja Blueberry eli mustikka. Levyjä myydään rajoitettu erä vain Fazer Café Kluuvikadulla Helsingissä sekä Gateau-myymälöissä Tukholman Sturegallerianissa ja Malmön Södra Förstadgatanilla. Levyt valmistetaan käsin ja niiden hinta on 4,90 euroa.
Fazer Makeisten tuotekehitysjohtaja Heli Anttila kertoo MT:lle, että levy tuodaan aluksi vain rajoitettuna eränä myyntiin, koska tuotteesta halutaan kerätä kuluttajapalautetta tuotteen jatkojalostukseen. Paukkausten sisällä on QR-koodi, jonka kautta makeislevyn ostaneet voivat antaa palautetta tuotteesta.
Juttu jatkuu kuvan jälkeen.
Pääsimme maistamaan Taste the Future -makeislevyjä Kluuvikadun kahvilassa. Tuote on vähintäänkin mielenkiintoinen.
Tämän ”suklaattoman suklaan” koostumus on todella pehmeä ja se sulaa suussa suklaan tavoin. Niille, joille mallas on tuttu tuoksun ja maun puolesta, tunnistavat varmasti maltaan tuotteessa. Maltaan maku korostuu varsinkin Salted Caramel -levyssä, joka on myös makeampi. Molemmat levyistä sisältävät rapean elementin, sillä Blueberry-levyssä on käytetty pakastekuivattua mustikkaa.
Maltaisuus makeisessa ei ollut omaan suuhuni mitenkään häiritsevä, mikä voi johtua osin myös siitä, että olen tottunut syömään makean siirappista saaristolaisleipää. Suklaata tästä makeislevystä ei kuitenkaan saa muuten kuin koostumukselta ja ulkonäöltä – mikä nyt raaka-ainelistaa lukiessa ei olekaan ihme. Suklaan himon se voi kuitenkin poistaa.
Fazer kehitti tuotteen vastaamaan kuluttajien kysyntään. Eettisempiä sekä maapallolle että ihmisten hyvinvoinnille parempia tuotteita kysytään jatkuvasti enemmän. Tuote on myös vegaaninen.
”Kaakaon vastuullinen hallinnointi, kaakaoviljelyn kannattavuuden varmistaminen sekä viljelijäyhteisöjen kehittäminen ovat meillä etusijalla. Ilmastonmuutos kuitenkin uhkaa perinteisiä kaakaonviljelyalueita, minkä vuoksi meidän on tarpeen selvittää vaihtoehtoisia tapoja tuottaa vastuullista kaakaota”, tuotekehitysjohtaja Heli Anttila sanoo.
Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Fazer kehittää vaihtoehtoja perinteiselle kaakaolle. Fazer on tuottanut yhteistyössä VTT:n kanssa onnistuneesti soluviljeltyä kaakaota. Vaikka soluviljellyn kaakaon käyttäminen on kaukana tulevaisuudessa, haluaa Fazer tutkia sen käyttömahdollisuuksia jo nyt.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






