Joulukinkku valmistuu myös ilman sähköä – Atrian toimitusjohtaja jakoi someen yllättävän kypsennysmenetelmän
Atrian toimitusjohtaja Juha Gröhn keittää joulukinkut pihalle kannetussa saunan padassa.Kinkun paistaminen sähkön nykyhinnoilla voi aiheuttaa ylimääräistä joulustressiä.
Jos haluaa säästää sähköä, mallia voi ottaa esimerkiksi Atrian toimitusjohtajasta Juha Gröhnistä. Hänen joulukinkkunsa kypsyvät keittämällä.
Gröhn julkaisi keskiviikkona kuvapalvelu Instagramissa videon, jossa hän esittelee joulukinkun kypsennystapaansa.
”Keittämistä varten tarvitaan saunan padan, polttopuita, vettä, suolaa ja Juhlakinkun”, videon jakotekstissä kerrotaan.
”Parikymmentä litraa vettä, 450–500 grammaa suolaa ja kaksi verkotettua Juhlakinkkua potkalla”, Gröhn luettelee videolla.
Gröhn kertoo videolla kinkkuvalmisteluiden alkaneen noin puoli kahdeksalta aamulla. Valmista on noin kello kolmelta iltapäivällä. Sopiva lämpötila keitetylle kinkulle on noin 80 astetta.
”Silloin kinkku on sellainen murea, että siitä ei enää tahdo ehjää viipaletta saada.”
Veden lämpötila on tärkeää pitää 80 ja 90 asteen välillä, sillä muuten kinkun rakenne alkaa hajota, Gröhn kertoo.
”Aikaa vähän menee, mutta puuta menee erittäin vähän. Tällainen saunan pata on erittäin energiatehokas. Mottisotalla ei tarvita puita.”
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



