Vaniljainen raparperijuoma
Kokeile hyödyntää runsassatoista raparperia myös juomapohjana. Juoma valmistuu vuorokaudessa, ja voit laimentaa sitä lisäämällä kuplia kivennäisvedellä tai juhlan kunniaksi kuohuviiniä. Raparperin kuoret antavat juomalle uskomattoman kirkkaan värin.
Raparperijuoma sopii vaikka kesän mocktailehin eli alkoholittomiin cocktaileihin. Kuva: Sanne KatainenVaniljainen raparperijuoma
noin 2 ½ litraa
Ainekset
- 2 l raparperipaloja
- 1 limetti
- 1 vaniljatanko
- 5 dl sokeria
- 2 l vettä
- 1 rkl sitruunahappoa
Valmistusohje
Huuhtele raparperit ja leikkaa ne kuorineen pieniksi paloiksi.
Kumoa raparperipalat isoon kattilaan tai kulhoon. Kuori pesty limetti ohuelti ja purista mehu. Lisää kuori ja mehu kulhoon. Halkaise vaniljatanko ja tipauta mukaan. Mittaa mukaan sokeri.
Kuumenna vesi poreilevaksi ja kaada ainesten päälle. Sekoita sitruunahappo pieneen vesitilkkaan ja sitten koko nesteeseen. Anna seistä huoneenlämmössä vuorokausi.
Siivilöi juoma ja säilytä kylmässä.
Laimenna tarjottaessa vedellä tai kivennäisvedellä.
Vinkki
Sitruunahappoa saat apteekeista ja hyvin varustelluista kaupoista.
Voit käyttää vaniljatangon uudelleen, kun kuivatat sen välillä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
