Luumurahka on jouluisten jälkiruokien klassikko – näin tuunaat siitä entistä jouluisemman
Piparkakkumauste ja pumpernikkelipalat tuovat runsaasti lisämakua rahkaan.Tavallisesti luumurahkan kaikki ainekset sekoitetaan keskenään tasaiseksi massaksi. Vaihtoehtoisesti luumumarmeladin voi kerrostella rahkaseoksen kanssa. Pieni ripaus piparkakkumaustetta on uusi makulisäys. Pumpernikkelipalat tuovat mukavaa rapeutta annokseen. Pumpernikkeli vettyy nopeasti, joten annokset tarjoillaan saman tien.
Luumu-piparirahka
8 annosta
- Ainekset
- 2 dl kuohukermaa
- 1 prk (250 g) maitorahkaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ tl piparkakkumaustetta
- 1–2 rkl sokeria
- 1 prk (250 g) luumumarmeladia
- 4 pumpernikkelipiparia
Valmistusohje
Vaahdota kerma ja vatkaa maitorahka joukkoon. Mausta sokereilla, sitruunamehulla ja piparkakkumausteella. Pilko pumpernikkelipiparit. Kerrostele jälkiruokakulhoihin rahkaseosta, luumumarmeladia sekä piparipaloja.
Voit myös sekoittaa luumumarmeladin kevyesti nostellen rahkaseoksen joukkoon.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

