Ahvenanmaan pannukakku
Ahvenanmaan pannukakkutaikinan juju on mannapuuro. Puuron voi keittää varta vasten pannariin, mutta yhtä hyvin siihen sopii myös yli jäänyt puuronjämä. Puuro maustetaan kardemummalla ja vaniljalla.Ahvenanmaan pannukakku
4–5 annosta
Ainekset
- 5 dl maitoa
- 3 rkl mannasuurimoita
- 2 munaa
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ tl kardemummaa
- ripaus suolaa
- 40 g voita
Lisäksi
- mustikoita
- vaniljajäätelöä
Valmistusohje
Kiehauta pinnoitetussa kattilassa 2 ½ dl maitoa. Lisää mannasuurimot koko ajan sekoittaen. Anna kiehua noin 5 minuuttia ahkerasti sekoitellen. Varo polttamasta pohjaan.
Anna puuron jäähtyä 15 minuuttia. Lisää puuroon loppu maito, munat, sokerit, vehnäjauhot, mausteet ja sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota noin ½ tuntia.
Kumoa taikina leivinpaperin päälle uunivuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa pensas- tai pakastemustikoiden ja jäätelön kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

