Näin teet itse pussiruokaa retkille – pussita ainekset kotona, keitä ja syö luonnossa
Pussita retkiaterian ainekset kotona ja kirjoita pussin kylkeen lisättävän veden määrä. Reissussa tehtäväksi jää vain keittäminen ja syöminen.
Maastossa pääsee helpolla, kun mukana on kotona pussitettuja aterioita, jotka valmistuvat retkikeittimessä vedessä kiehauttaen. Kuva: Sari Tammikari / VL-arkistoRuokakaupoissa on hyvät valikoimat kuivatuotteita, joista saa kasattua lyhyen vaelluksen ateriat. Sopivia aineksia ovat esimerkiksi riisi, ohra, tattari, pasta, kvinoa, linssit, herne- ja soijarouhe, pähkinät, siemenet, kuivatut kasvikset ja nokkonen, kuivaliha sekä maito-, keitto- ja mehukeittojauheet.
Jos teet vuosittain useita pitkiä vaelluksia, kannattaa harkita ruoka-aineiden kuivaamista itse.
Vaellusruuassa pitää olla riittävästi energiaa. Öljy on helppo tapa lisätä ruuan energiapitoisuutta, joten sitä kannattaa lorauttaa valmiin ruuan päälle. Valitse öljy oman maun mukaan.
Öljy ja muut nestemäiset lisukkeet, kuten hunaja, kannattaa kuljettaa pienissä muovipulloissa.
Aarteen helpoilla pussiruokaohjeilla pääset hyvin alkuun ja niiden pohjalta voit soveltaa uusia yhdistelmiä.
Kokeile näitä reseptejä
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
