Suklaakiisseli
Kahden suklaan rouhe tekee suklaakiisselistä juhlavan jälkiruuan.Suklaakiisseli
4—5 annosta
Ainekset
- 8 dl täysmaitoa
- 4 rkl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)
- 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
- 3/4—1 dl sokeria
- 1 1/2 tl vaniljasokeria
Koristeeksi
- valko- ja tummaa suklaata rouhittuna
Tarjoiluun
- maitoa tai kermavaahtoa
Valmistusohje
Mittaa kattilaan maito, maissitärkkelys sekä sokeri-kaakaojauheseos. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Anna kiehua 2—3 minuuttia. Lisää vaniljasokeri. Tarkista makeus.
Nosta kattila altaaseen kylmään veteen, sekoittele ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Näin tehden kiisseli ei kuoretu. Ripottele annosten päälle rouhittua suklaata. Tarjoa maidon tai kermavaahdon kanssa.
Kahvi-suklaakiisseli
Käytä maidon tilalla seuraavaa seosta: 6 dl maitoa + 2 dl vahvaa kahvijuomaa. Lisää muut aineet ja valmista kuten suklaakiisseli.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

