Sianlihakastike
Sianlihakastike eli vanhanajan läskisoosi muhii kannen alla meheväksi, kun sitä hauduttaa tunnin verran. Musta- ja valkopippurit tuovat kastikkeeseen potkua.
Vanhanajan sianlihakastike eli läskisoosi maistuu tammikuussa keitettyjen perunoiden kera. Kuva: Jaana KankaanpääSianlihakastike
5 annosta
Ainekset
- 500 g porsaan kylkiviipaleita
- 1 iso sipuli
- 1 tl suolaa
- 10 mustapippuria
- 10 valkopippuria
- 1 laakerinlehti
- 6 dl kiehuvaa vettä
- 25 g voita
- 4 rkl vehnäjauhoja
Valmistusohje
Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi tai kuutioiksi. Hienonna kuorittu sipuli. Kun liha on hetken lämminnyt huoneenlämmössä, niin ruskista se hitaasti pannulla. Ruskista myös sipulikuutiot. Siirrä liha ja sipuli kattilaan. Lisää mausteet.
Sulata voi pannulla ja anna hiukan ruskistua. Lisää jauhot pannulle ja ruskista koko ajan sekoittaen. Lisää pannulle kiehuvaa vettä ja sekoita samalla huolellisesti seosta kierrevatkaimella. Kaada seos kattilaan ja anna hautua kannella peitettynä tunnin verran. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
