Pientuottajat valtaavat syksyllä Helsingin Tukkutorin
Helsingin Tukkutorista tulee pientuottajien ja kaupunkilaisten kohtaamispaikka. Syyskuuhun mennessä alueelle valmistuu tori, kauppahalli, ravintoloita ja erikoisuutena leivinuunikeskus.”Helsingin Tukkutorista tulee maaseudun ja kaupungin yhtymäkohta”, taiteilijaprofessori, muotoilija Hannu Kähönen visioi. Kädet osoittavat vuoron perään ympärillä olevia punatiilisiä rakennuksia, joissa on toiminut aikoinaan kaupungin teurastamo.
”Tuonne tulee terasseja, tuonne viheraitaa ja tähän on suunniteltu lasikatosta.”
Ensi syksyyn mennessä Teurastamon alue muuttuu designpääkaupunkivuoden ruokatapahtumien päänäyttämöksi, jossa yhdistyvät tori, kauppahalli, katukeittiöt ja erilaiset tapahtumat.
Ensimmäiset vuokralaiset haussa
Aukion nurkassa kohoavan savupiipun juureen rakennetaan leivinuunikeskus.
”Sinne ihmiset voivat kokoontua porukalla leipomaan vaikka viikon leivät kerralla”, Kähönen innostuu.
Keskelle aluetta rakennettavan katoksen alle mahtuu viitisenkymmentä toripöytää.
Kähösen mukaan kävijät saavat ostaa täältä rehellistä katuruokaa.
”Tarkoitus on palauttaa kadonnut nakkikiskakulttuuri entistä laadukkaampana.”
Lisäksi kaupunkilaisille halutaan tarjota suora kontakti tuottajiin. Myyntipaikkoja vuokrataan syyskuusta joulukuuhun vain pientuottajille.
Ensimmäiset vuokralaiset Tukkutorin Teurastamolle ovat jo haussa. Designvuoden jälkeen alueelle remontoidaan pysyvät tilat parillekymmenelle ruoka- ja kulttuurialan yritykselle.
Lisätiedot designpääkaupunkivuoden tapahtumista osoitteesta: http://wdchelsinki2012.fi/
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

