Vappupannarit
Sään salliessa ulkona paistetaan pieniä, paksuja ohukaisia. Ne maistuvat lämpiminä suoraan pannulta lautaselle periaatteella. Valmista etukäteen lisukkeeksi vihreistä pakasteherneistä hummusta sekä sillin makuista tapenadea.Vappupannarit
noin 15 kpl
Ainekset
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- 1/2 tl suolaa
- 2 munaa
- 5 dl piimää
- 25 g voita sulatettuna
- Paistamiseen voita
Tarjoiluun
- sillitapenadea ja hernehummusta
Valmistusohje
Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa munat, piimä ja voisula. Sekoita kuivat aineet niiden joukkoon. Anna taikinan turvota mielellään noin puoli tuntia. Paista keskilämmöllä pieniä, paksuhkoja ohukaisia.
Sillitapenade
- 1 prk (150 g) mustia kivettömiä oliiveja
- 5 sinappi- tai valkosipulisillipalaa
- 3 kevätsipulin vartta
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 tl sinappia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 kypsä peruna kuorittuna
Laita tapenaden ainekset tehosekoittimeen. Pyöräytä karkeaksi tahnaksi. Levitä tahnaa lämpimien pannukakkujen päälle. Tapenaden voi tehdä myös vihreistä oliiveista. Voit lisätä keväiseen panzanella-salaattiin nokareina.
Hernehummus
400 g pakasteherneitä1 dl oliiviöljyä1 pieni valkosipulinkynsi1 rkl sitruunamehua1/2 dl tuoretta minttua1/2 tl suolaa1/2 tl mustapippurirouhetta
Laita herneet puoliksi sulaneina tehosekoittimeen. Mittaa muut ainekset päälle. Jauha tahnaksi. Tarjoa lettujen kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

