Leon kokisletut
Jokaisella on oma peruslettutaikinareseptinsä, mutta oletko koskaan kokeillut virvoitusjuomapohjaista taikinaa? Ainakin lapset innostuvat uudesta kokeilustasi. Lettuhillon raikastaa sen sekaan silputut tuoreet marjat ja hedelmät.Leon kokisletut
4 annosta
Ainekset
- 2 kananmunaa
- 5 dl kolajuomaa
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 25 g voita (sulatettuna)
Paistamiseen
- voita
Täyte
- mansikkahilloa
- mansikoita
- kerma- tai vaniljavaahtoa
Valmistusohje
Riko munat kulhoon. Vatkaa joukkoon 4 dl kolajuomaa, jauhot ripotellen, suola ja paistinpannulla sulatettu rasva. Jätä taikina turpoamaan noin puoleksi tunniksi.
Sekoita loppu limu taikinan joukkoon juuri ennen paistamista.
Paista taikinasta oikein ohuita lettuja joko muurikka- tai paistinpannulla.
Mukavan lisän letuille saat sekoittamalla mansikkahillon joukkoon paloiteltuja, tuoreita mansikoita. Lisäksi sopii vanilja- tai kermavaahto.
Vinkki!
Korvaa voi öljyllä, niin letut ovat täysin maidottomia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

