Jauhelihakastike perunamuusilla osoittautuu edulliseksi ratkaisuksi – vatsa täyteen hintaan euro ja kymmenen senttiä
Ison annoksen valmistaminen auttaa lapsiperheen ruokaruljanssissa.
Jauhelihakastike ja perunamuusi saavat väriä seurakseen kotimaisesta kurkusta ja kirsikkatomaateista. Kuva: Stina HaasoRuokaa kuluu kaikissa perheissä melkoiset määrät nyt, kun koronan takia ollaan paljon kotona.
Kolmilapsisessa perheessä tehtiin viikonloppuna lasten ikisuosikkia ruskeaa jauhelihakastiketta ja perunamuusia, johon saa lisää makua lorauksella kermaa. Isosta annoksesta riittää neljälle hengelle kolmeen ateriaan.
Tarvikkeet: 1kg naudan jauhelihaa (10% rasvaa). Kermainen ruskea kastike: 4 rkl Oivariinia, 4 rkl vehnäjauhoja, 5 dl vettä, 3,3 dl ruokakermaa (10%), 2 lihaliemikuutiota, paprikajauhetta, sipulijauhetta, pippuria, ketsuppia töräys.
Jauhelihakastikkeen arvokkaimmat osat ovat tarjouksesta ostettu jauheliha 7,90e, rasva 0,20e, lihaliemikuutiot 0,20e. Muiden raaka-aineiden osuus satsin hinnasta jää yhteensä alle euroon. Kastikkeesta riittää perunamuusin, keitinperunoiden tai vaikkapa pastan kanssa 12 annokseen.
Kattilallinen muusia syntyi kahdesta kilosta 1,69 euron Siiklejä. Annokseen lisäsin kotimaista kurkkua 100g 0,25e ja kirsikkatomaatteja 60g 0,25e ja koristeeksi muutaman rypäleen. Yhden aterian hinnaksi tulee 1,10e euroa per annos.
Ravintola-arviot ovat toistaiseksi tauolla ja viikonvaihdesivujen palstalla MT:n toimittajat etsivät vuorollaan vinkkejä kotiruokailuun.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
