Bo la lot -hirvikääryleet
Perinteisten kaalikääryleiden haastajaksi nousevat vietnamilaislähtöiset, aromikkaat bo la lot -kääryleet. Ne sopivat esimerkiksi dippiateriaksi illanistujaisiin kermaviilin kera tai pääaterialle riisin kanssa. Mausteinen jauheliha on helppo kääriä kiinankaalin-, paksoin- tai mangoldinlehtiin. Älä tee kääryleistä liian isoja, jotta ohuet lehdet eivät ehdi palaa ennen kuin liha on kypsää.
Kuvan bo la lot -kääryleet on kääräisty kiinankaalin ja mangoldin lehtiin. Jos kääryleet eivät meinaa pysyä kiinni, voit kiinnittää ne cocktailtikuilla. Poista tikut kypsentämisen jälkeen. Kuva: Sanne KatainenBo la lot -hirvikääryleet
4 annosta
Ainekset
- 1 salottisipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl ruokaöljyä
- 400 g hirvenjauhelihaa
- 2 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl kalakastiketta
- 1 ½ tl cyrryjauhetta
- ½ tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- 2 kaffirlimetinlehteä
Lisäksi
- 1 kiinankaali tai vastaava määrä paksoin- tai mangoldinlehtiä
Voiteluun
- 2 rkl ruokaöljyä
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja paista sipuleita sekoitellen, kunnes ne kuullottuvat.
Sekoita kulhossa sipulit, jauheliha, seesamiöljy, kalakastike ja mausteet.
Hienonna kaffirlimetinlehdet hyvin hienoksi käsin tai morttelilla ja lisää massan joukkoon.
Ota kiinankaalin-, paksoin- tai mangoldinlehdistä noin 10 x 15 cm kokoisia paloja. Jaa jokaisen lehden päälle 2–3 rkl täytettä ja kääri lehti rullalle. Kääryleiden on tarkoitus olla pienehköjä.
Nosta kääryleet leivinpaperin päälle pellille ja voitele ne öljyllä. Nosta 200-asteiseen uuniin 5 minuutiksi.
Käännä kääryleet ja jatka kypsentämistä vielä toiset 5 minuuttia. Käännä kääryleet vielä kerran ja kypsennä vielä 5 minuuttia.
Tarkista, että lihan kypsyys on haluamasi. Hirvenlihan voi jättää sisältä hiukan punertavaksi tai kypsentää läpikypsäksi.
Tarjoa bo la lot -kääryleet limetillä maustetun kermaviilin tai halutessasi riisin kanssa.
Vinkki: Voit halutessasi viimeistellä kääryleet paahdetuilla maapähkinöillä ja hienonnetulla kevätsipulilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
