Minttu-chili-valkosipulimarinoidut karitsan ribsit ja minttupesto
Minttu-chili-valkosipulimarinoidut karitsan ribsit ja minttupesto
Ainekset
- karitsan ribsejä
Mausteseos
- tuoretta minttua
- valkosipulia
- punaista chiliä
- ruokaoljyä
- suolaa
Valmistusohje
Paloittele ja sekoita ainekset. Levittele seosta ribsien päälle ja lado ne maustumaan. Muovipussissa ribs-nippua on helppo käännellä maustumaan tasaisesti eri puolilta. Öljyseos valuu kuitenkin aina pohjalle. Anna maustua muutama tunti tai yön yli.
Minttupesto
Ainekset
- tuoretta minttua
- pinjansiemeniä
- parmesaania
- rypsiöljyä
- suolaa
Valmistusohje
Raasta parmesaani ja silppua mintunlehdet saksilla kupissa. Hienonna pinjansiemenet veitsellä. Sekoita ainekset ja säilytä kylmässä. Itse käytän peston tekoon saksia ja veistä. En käytä sekoitinta. Rakenne saa jäädä rosoiseksi, koska maku on silloin parempi. Tehosekoitin tai sauvasekoitin räjäyttää solurakenteen, jolloin yrtti- ja valkosipuliöljyistä tulee kitkeriä. Tämä sama ohje pätee myös lipstikkaöljyyn.
Jos grillissäsi ei ole säätömahdollisuuksia, ribsit kannattaa esikypsentää uunissa. Kääri ribs-nippu moninkertaiseen folioon ja anna kypsyä miedolla, 150 asteen, lämmöllä useampi tunti. Ota maku ja väri pintaan kuumassa grillissä.
Jos grillissä on yläritilä tai lämmön säätömahdollisuuksia, grillaile ribsit hitaasti kypsiksi miedolla lämmöllä. Kokeile kypsyyttä pikku haarukalla tai cocktailtikulla. Tarjoile minttupeston ja muhkean salaatin kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

