Ammattikeittiöissä lähi- ja villiruokaa luullaan luomuksi – kokkikilpailu haluaa lisätä tietoa raaka-aineista
Keittiöammattilaisille tarkoitettu Luomu-kokkikilpailu järjestetään ensi keväänä. Ilmoittautuminen kisaan on alkanut ja se kestää 31.1.2019 saakka.
Tutkimuksen mukaan lähes 90 prosenttia ammattikeittiöistä käyttää joskus luomuraaka-aineita. Kuva: Markku VuorikariLähes 90 prosenttia ammattikeittiöistä käyttää joskus luomuraaka-aineita ja 41 prosenttia viikoittain, ilmenee Food Service Feedback 2017 -tutkimuksesta. Luomuruuan valmistuksen yleisyydestä huolimatta ammattilaisten luomutietämyksessä on suuria eroja.
Virheellisesti lähi-, villiruokaa tai jopa tavanomaista kotimaista ruokaa luullaan luomuksi, kertoo hankepäällikkö Anu Arolaakso Eko Centriasta Pro Luomun tiedotteessa.
Ammattikeittiöissä ei tiedosteta, että ruokapalveluiden suurin ympäristövaikutus tulee ruokalistalle valittujen raaka-aineiden tuotannosta, Arolaakso huomauttaa. Vastuullisuus on osa gastronomista ammattitaitoa.
Ensi vuoden huhtikuussa järjestettävällä Luomukokki-kilpailulla halutaankin edistää paitsi luomuraaka-aineiden käyttöä myös luomuosaamista ja tietämystä luomusta vastuullisena valintana. Ilmoittautuminen kisaan on alkanut ja on auki 31.1.2019 saakka.
Ensimmäisen Luomukokki-tittelin voitti vuonna 2016 keittiömestari Benjamin Frostell, joka nykyään toimii keittiömestarina Juuri-yhtiöiden ravintola Latvassa. Hän oli edustamassa Suomea myös pohjoismaisessa Luomukokki-kilpailussa Malmössä.
Luomukokki-kilpailun järjestävät Eko Centria, Liiketalousopisto Perho ja Pro Luomu ry. Kilpailun pääkumppanit ovat EasyFairs Finland Oy, Metos Oy ja Valio Oy.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
