Sienilihapullat
Lihapullat ovat suomalaisille rakas perinneruoka. Ennen sotia lihapullat kuuluivat pito- ja pyhäherkkuihin, sillä jauhelihaa saatiin vain teurastuksen yhteydessä.Sienilihapullat
Ainekset
- 1 ½ dl kotikaljaa
- ¾ dl korppujauhoja
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tlk sienikuutioita (315 g/160 g)
- 400 g jauhelihaa
- 1 muna
- 1 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Turvota korppujauhot kotikaljassa. Kuori ja pilko pieneksi valkosipuli ja sipuli. Ruskista sipulia tilkassa öljyä pannulla. Lisää valkosipuli ja jatka vielä hetki.
Lisää sen jälkeen kaikki ainekset yhteen ja sekoita tasaiseksi. Pyörittele siitä lihapullia pellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

