Antibioottivapaa tuotantoketju vetoaa Kiinan markkinoilla, Atria uskoo – siipikarjanlihan vienti alkaa ensi vuonna
Atria aloittaa ensi vuoden alussa antibioottivapaan siipikarjanlihan viennin Kiinaan. Suomalaisyhtiö näkee Kiinan valtavilla markkinoilla mahdollisuuksia, mutta myynti kohdistuu ainakin aluksi ravintoloihin. Vientilupa varmistui tasavallan presidentti Alexander Stubbin johtaman valtiovierailun yhteydessä.
Suomalainen antibioottivapaa siipikarjanlihan tuotantoketju on markkinavaltti Kiinassa, Atria uskoo. Kuva: Viestimedian arkistoAtria käynnistää siipikarjan lihan viennin Kiinaan ensi vuoden alussa, yhtiö kertoo tiedotteessaan.
Suomalaisyhtiö uskoo, että Kiinan valtavilta markkinoilta löytyvät ostajat tuotteelle, jota siellä ei vielä ole tarjolla: antibioottivapaa siipikarjanliha. Tässä kategoriassa Atrialla ei Kiinassa ole kilpailijoita, kertoo Atrian lihaliiketoiminnasta ja viennistä vastaava johtaja Markku Hirvijärvi.
”Me menemme eri kulmalla ja haemme omaa kategoriaa antibioottivapaalla tuotantoketjulla.”
Kiinaan viedään pakastettua broilerinlihaa 10 kilogramman laatikoissa merikonteilla. Liikkeelle lähdetään maltillisilla määrillä, mutta silti puhutaan Hirvijärven mukaan yhteensä miljoonista kiloista.
Ainakin aluksi viennin euromääräinen arvo suhteessa yhtiön liikevaihtoon ei ole suuri.
”Uskomme potentiaalin ja siihen, miten merkittävää vienti on tulevaisuudessa.”
Toistaiseksi Atria ei tähyä kuluttajamarkkinoille, vaan suomalaisen siipikarjanlihan ostajat ovat pääasiassa ravintoloita.
”Kovin tehtävä on nyt löytää ne ravintolaketjut, joiden pitäjät pystyvät tienaamaan meidän huipputuotteillamme”, Hirvijärvi kertoo. Tähän valmistaudutaan muun muassa tekemällä mainoksia, joissa kerrotaan Suomesta, Atriasta ja miten täällä siipikarjanlihan tuotantoketju toimii.
Viennin alkaminen varmistui tiistaina 29.10. Pekingissä tasavallan presidentin Alexander Stubbin johtamalla Kiinan valtiovierailulla. Kiinan viranomaiset ilmoittivat hyväksyvänsä Atrian siipikarjanlihan tuotantolaitoksen vientiin valtiovierailun aikana.
Atria oli ensimmäinen suomalaisyritys, joka sai sianlihan vientiluvan Kiinan markkinoille vuonna 2016.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




