Itse tehdyt pinaattiletut ovat edullinen vaihtoehto suosikkieinekselle
Lisäbonuksena saat lautaselle vastapaistetun letun ihanan aromin.
Itse tehdystä taikinasta, juuri paistetuilla pinaattiletuilla on aina taattu menekki niin lapsille kuin aikuisillekin. Kuva: Jarno MelaPinaattiletut
4—5 annosta, noin 60 pientä ja 10 isoa lettua
- Ainekset
- 1 pkt (150 g) pakastepinaattia
- 3 kananmunaa
- 5 dl maitoa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl öljyä
- ½ tl suolaa
- muutama rouhaisu valko- tai mustapippuria
- Paistamiseen
- voita tai öljyä
Valmistusohje
Sulata pinaatti. Vatkaa joukkoon munat, maito, jauhot ripotellen, öljy, suola sekä pippuri ja sekoita tasaiseksi. Anna turvota 15 minuuttia.
Paista taikinasta isommalla lettupannulla (halkaisija 20 cm) noin 10 lettua. Pienellä lettupannulla (halkaisija 7 cm) saat noin 60 lettua.
Tarjoa letut sellaisenaan, puolukkahillon tai suolaisen täytteen, kuten savukalatahnan tai kurkkukastikkeen kanssa.
Vinkki!
Saat koristeellisia lettuja, kun painat pannulle muutaman tuoreen pinaatinlehden ennen taikinan lisäämistä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
