Helppo herkku omenoista – nämä muffinit ovat kuin toscakakku pienessä muodossa
Toscakakusta ideansa saaneet muffinit aateloidaan pohjan ja kuorrutteen välistä löytyvillä omenakuutioilla, jotka raikastavat rasvaista leivonnaista.Kotimaisia omenoita saa nykyään kaupoistakin lähes ympäri vuoden, joten myös omenapuuttomat voivat käyttää niitä muffineihinsa.
Omenaiset toscamuffinit
12 kpl
- Ainekset
- 50 g voita
- 1 ½ dl sokeria
- 2 munaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 1 dl kuohukermaa
- 4–5 omenaa (kotimaisia)
- Toscakuorrute
- 1 dl sokeria
- 100 g mantelilastuja
- 100 g voita
- Lisäksi
- 12 muffinivuokaa
Valmistusohje
Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Yhdistä seokseen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita lopuksi joukkoon kerma.
Poista pestyistä omenoista siemenkodat ja kannat. Kuutioi hedelmälihat. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria.
Jaa taikinaa muffinivuokiin, niin että vuoat täyttyvät puolilleen. Jaa päälle reilusti omenakuutioita. Kypsennä muffineita 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.
Kuorrutetta varten mittaa aineet kattilaan. Sekoittele, kunnes voi on sulanut ja seos on kiehunut muutaman minuutin. Jaa kuorrute muffinien päälle. Jatka kypsentämistä vielä noin 8 minuuttia, tai kunnes pinnat ovat ruskistuneet kauniisti. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.
Vinkki: Voit valmistaa muffinit kuorrutetta vaille valmiiksi jo tarjoamista edeltävänä päivänä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

