Söin täällä: Suomalainen hevonen tekee viimeisen palveluksensa herkkusuun lautasella
Tilava Rafael´s Steakhouse ansaitsee kiitokset ystävällisestä palvelusta.Jos iskee lihanhimo, se talttuu taatusti Rafael's Steakhousessa Porvoossa, jossa kaikki lihat ovat kotimaisia. Ravintola on valoisa ja tilava ja tarjolla on myös mukavia looseja.
Harvasta paikasta saa kotimaista hevosenlihaa, joten valinta oli helppo: Parisataa grammaa grillattua hevosen sisäfileetä, punaviinikastiketta, erikoismaustevoita ja lisukkeena kypsennettyjä kasviksia sekä perunoita, jotka oli paahdettu ja maustettu kuorineen.
Pääruokia odotellessamme puolitimme alkupalaksi perinteisen tomaatti-mozzarella-salaatin. Kahteen pekkaan annos oli juuri sopiva.
Seuralaiseni tilasi hampurilaisen, joka osoittautui paksuine, mediumiksi kypsennettyine jauhelihapihveineen erittäin kelvolliseksi.
Hevosenfilee oli suussasulavaa. Hevosta syön hyvällä omallatunnolla tiedostaen, että toinen vaihtoehto olisi kuopata koko komeus maahan. Pelkästään lihaksi Suomessa ei tietääkseni hevosia kasvateta, joten omistajalleen rakas hevonen tekee vielä viimeisen palveluksensa lautasella raviten satunnaista herkkusuuta.
Jälkiruuaksi puolitimme mehevän suklaakakun. Kaikki ruokalajit saapuivat pöytään ystävällisen ja huomioivan palvelun siivittäminä.
Tuhdeilla eväillä jaksoi puskea Porvoon Linnamäelle maisemia ihailemaan.
Rafael's Steakhouse, Piispankatu 28, 06100 Porvoo
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

