Pikkelöity inkivääri
Inkivääristä tulee raikasta ruuan lisuketta, kun sen säilöö miedossa etikkaliemessä. Jos löydät jostain kotimaisia inkiväärejä, niin tulos on mehevääkin mehevämpi.
Pikkelöity inkivääri sopii paitsi sushin myös liha- tai kalaruokien lisukkeeksi. Kuva: Lari LievonenPikkelöity inkivääri
Ainekset
- 400 g inkivääriä
- 1 l vettä
- 2 rkl suolaa
- ½ dl sokeria
- ¾ dl mietoa etikkaa, esimerkiksi riisietikkaa tai omenasiiderietikkaa
Valmistusohje
Kuori inkiväärit ja leikkaa ihan ohuiksi viipaleiksi – se onnistuu esimerkiksi kuorimaveitsellä tai yleiskoneella. Sekoita joukkoon suola.
Valmista liemi. Kiehauta vesi, sekoita siihen etikka ja sokeri. Lado viipaleet tiiviisti purkkeihin ja kaada kuuma liemi päälle. Anna maustua pari päivää ennen nauttimista.
Vinkki: voit käyttää myös valmista kurkun- tai kurpitsasäilöntäainetta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
