Forsman toi maustetut irtoteet Suomeen, nyt yhtiö haluaa viedä suomalaiset yrtit ulkomaille
Luonnonluomuyrttien keruu, kuljetus ja myynti olisi kymmenien miljoonien eurojen bisnes, yhtiön toimitusjohtaja uskoo.Koska teetä kasvatetaan pääasiassa trooppisilla ja subtrooppisilla lämpövyöhykkeillä, kotimaisuusaste on Forsmanin teepakkaamon tuotteissa melko alhainen, vain viisi prosenttia. Siitä suurin osa on mustikkaa, katajanmarjaa, nokkosta ja pakuria.
Luku voisi olla isompikin, pohtii yhtiön toimitusjohtaja Ari Santamäki.
Hän on kiinnostunut esimerkiksi Lapin luomuyrttien keräämisestä teen valmistusaineiksi ja mausteiksi.
Toimitusjohtajan mukaan luonnonyrttien keruu, kuljetus ja myynti voisivat tuoda pelkästään Lappiin kymmenien miljoonien eurojen tulot vuosittain.
Santamäki uskoo, että puhtailla luonnonyrteillä maustettu tee kiinnostaisi myös ulkomailla. Hän vertaa mahdollisuuksia punapensaasta valmistettavaan rooibos-teehen.
"Meillä on jo lottonumerot pöydällä. Enää pitäisi täyttää kuponki."
Yrityksen tuotannosta merkittävä osa viedään jo nyt ulkomaille. Suurimpina vientimaina ovat Sveitsi sekä teekulttuuristaan tunnettu Venäjä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

